+420 226 004 130 info@twicz.cz

Lze na investičním zlatě vydělat?

Úvodní stránka Investiční zlato Články Lze na investičním zlatě vydělat? Ano, pokud se na něj umíte podívat jako investor.

Investice do zlata může být výborným investičním počinem, ale musíme se na něj umět správně podívat a přečíst jeho potenciál. Technicky vzato, fyzické zlato nepatří k běžným aktivům, jako jsou cenné papíry, nebo akcie těžební společnosti. Není společností, nevykazuje žádné zisky, a tudíž u něj nelze počítat s předpokladem růstu a zisku tak, jako je tomu u firem, do jejichž cenných papírů investujete. Přesto, je jeho cena velmi úzce spjata s ekonomikou a trhy, stejně tak jako s akciemi těžařských společností apod.

Jediným rozdílem je, že když se všechny cenné papíry poletí dolů, cena fyzického zlata poletí nahoru. Když se ve světě rozpoutá ekonomická krize nebo válečný konflikt a na světě se objeví nestabilita a nejasná budoucnost, zlato poletí nahoru. Pro fyzické zlato a stříbro tedy platí – čím hůř, tím líp. Právě tyto výkyvy dělají v očích drobných investorů zlato rizikovým, ale není tomu tak.

Investiční zlato – ano nebo ne?

Naopak, investiční zlato ve fyzické podobě je pro drobného investora argor heraeusvýborným investičním nástrojem. Nemusí umět pracovat s burzou, vyznat se v ekonomice a aktivně sledovat trhy a další faktory, které ceny burzy ovlivňují. Pro úspěšnou investici do zlata stačí sledovat křivku, která se vyvíjí velmi pozvolna – když je zlato v rámci roku nízko, nakupujeme. Pokud teprve roste, i tak můžeme nakupovat. Ve chvíli, kdy zlato dosahuje svých předešlých maximálních hodnot nenakupujeme. Při dosažení maxima můžeme prodávat, abychom po jeho propadu opět nakoupili. To už ale trochu zavání spekulací a je k tomu třeba více aktivity. Pro drobného investora, který chce své úspory bezpečně uschovat do zlata jen stačí kopírovat nákup v dobách poklesu ceny.

Jaké jsou tedy výnosy z investičního zlata?

Traduje se, že prodejci investičního zlata operují tím, že zlato ochrání investice před inflací. Odpůrci tvrdí, že růst zlata inflaci nepokryje. Pravda je někde uprostřed. Ne každý rok je míra inflace stejná, a ne každý rok skočí zlato o tolik procent nahoru. Nicméně pokud se na zlato podíváte v horizontu času 5-10 let, je zlato nejlepším ,,bezpečným spořícím kontem,, jaké jste si mohli pořídit. Za posledních 10 letjsme byli svědky hospodářské krize, devalvace měn, nulových úrokových cen a prudkého růstu cen nemovitostí. Během této doby vzrostla cena zlata v dolarech o 103%. Zlato překonalo akciový index S&P 500, včetně dividend vzrostl o 93%. V korunách unce zlata vzrostla ještě více a to o 129% za posledních 10 let.

Proč zařadit investiční zlato do svého portfolia?

Máte úspory? Dejte je do zlata! Střeste se každého obchodníka, který za vámi s tímto nápadem přijde. Zlato je komodita, silná a spolehlivá, ale přesto komodita vázaná na mnoho aspektů. Neměla by se stát 100% součástí vašeho finančního portfolia. Přesto, investicí zlato je dokonalým nástrojem diversifikace vašich financí. Jedna třetina vašich úspor by se o investiční zlato opravdu měla opřít.

Investiční zlato bylo stabilní a vysoce růstové za posledních dvacet let, bude tedy i nadále růst jeho potenciál? Rozhodně ano. Byly tu krize a opět je můžeme očekávat. Historicky přichází v pravidelných vlnách a dodnes jsme jim nedokázali zabránit. Víme, že centrální banky experimentují a oslabují měny, ale nevíme, kdy to zrovna udělají. Očekáváme záporné úrokové sazby, jen přesně nevíme, kdy k tomu dojde. Víme, že po uvolnění koruny dojde k výrazným výkyvům a nestabilitě měny, což sebou ponese nárůst inflace. Reálná očekávání pro příští rok jsou 2,8%. Pokud máme v zlatu dlouhodobě ve svém portfoliu, jsme proti těmto rizikům zajištěni.

Vývoj ceny zata - grafy 

 

Rychlý kontakt

Školení Jak INVESTOVAT DO ZLATA zdarma

Uvažujete o svých investicích a zvažujete investice do zlata, stříbra nebo platiny? Než se rozhodnete a než se sejdete s jakýmkoli obchodníkem, získejte komplexní informace o tom, co investice do drahých kovů obnáší. Od jaké částky a jakou formou je investice do zlata vhodná. Jak by mělo investiční zlato vypadat a na co si dát při jeho nákupu pozor. Nabízíme školení ve vašich regionech. Školení nemá prodejní charakter - zboží se zde neobjednává ani neprodává. Přihlásit se můžete pomocí formuláře. 

Zjistit více

PROČ INVESTOVAT DO ZLATA

Důvodů proč investovat do zlata je mnoho, ale tím hlavním je ochrana peněz před inflací. Zlato a jeho směnitelná hodnota se za posledních sto let nezměnila. Před sto lety jste si za kilogram zlata koupili nejluxusnější vůz té doby – dnes je to naprosto stejné. Zatím co peníze svoji cenu díky inflaci a ekonomickým výkyvům ztrácí, zlato zůstává pevné. Přesto, kdykoli jej budete potřebovat proměnit v hotovost, je to otázkou jednoho dne. Potřebujete víc informací? 

Zjistit více
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookies. Dalším využíváním těchto webových stránek souhlasíte s jejich využíváním. Souhlasím